Home » Ταξιδιωτικές υπηρεσίες » Θεσσαλονίκη – Μια Πόλη Γεμάτη Ιστορία και Πολιτισμό

Θεσσαλονίκη - Μια Πόλη Γεμάτη Ιστορία και Πολιτισμό

Μέχρι 50 επισκέπτες
4Ώρες

Περιγραφή

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης σε μια ιδιωτική περιήγηση μισής ημέρας που μπορεί να προσαρμοστεί στα μέτρα σας. Το πρόγραμμά σας θα ξεκινήσει με μια επίσκεψη στον εμβληματικό Λευκό Πύργο, το πιο αναγνωρίσιμο σημείο αναφοράς της πόλης. Στη συνέχεια, καθώς κατευθυνόμαστε προς την ιστορική περιοχή της Άνω Πόλης, θα έχετε τη δυνατότητα να τραβήξετε φωτογραφίες της Ρωμαϊκής Αψίδας του αυτοκράτορα Γαλερίου και της Ροτόντας. Συνεχίζουμε με μια απαραίτητη στάση στα βυζαντινά τείχη της πόλης και στον Πύργο του Τριγωνίου για να απολαύσετε την εκπληκτική πανοραμική θέα της πόλης και του Θερμαϊκού Κόλπου. Τέλος, η περιήγηση ολοκληρώνεται με την επίσκεψη σας στη Παλαιοχριστιανική Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, του πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον πληροφορίες

Τι να περιμένετε

Λευκός Πύργος

Ο Λευκός Πύργος είναι ένα κυκλικό φρούριο κοντά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως σύμβολο της πόλης. Χτίστηκε τον 15ο αιώνα ως μέρος της θαλάσσιας οχύρωσης της πόλης. Κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Περιόδου, ο Λευκός Πύργος έγινε συνώνυμο της τρομοκρατίας λόγω των αιματηρών εκτελέσεων που έλαβαν χώρα εκεί. Μετά την απελευθέρωση της πόλης, ο Πύργος βάφτηκε λευκός για να μην θυμίζει την λειτουργία του ως χώρος βασανιστηρίων. Σήμερα, το εσωτερικό του Λευκού Πύργου φιλοξενεί μια έκθεση για την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Η αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα)

Η Αψίδα του Γαλερίου, επίσης γνωστή ως "Καμάρα", είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία συνάντησης τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης. Χτίστηκε το 305 μ.Χ. για να γιορτάσει ο Γαλέριος την νίκη του εναντίον των Περσών. Μόνο τρεις στύλοι και ένα μέρος της ανώτερης πέτρινης κατασκευής έχουν επιβιώσει από την αρχική αψίδα. Οι δύο κύριοι στύλοι είναι επενδυμένοι με μαρμάρινα γλυπτά. Το αρχικό μνημείο αποτελούνταν από τέσσερις κύριους στύλους και δύο μικρότερους στους δύο πλευρικούς τοίχους που στήριζαν την κεντρική κατασκευή.

Ροτόντα

Η Ροτόντα είναι ένα θολωτό κυκλικό κτίσμα, που αρχικά χτίστηκε το 306 μ.Χ. ως Πάνθεον ή Μαυσωλείο για τον Γαλέριο. Κατά την αυτοκρατορία του Μέγα Θεοδοσίου, η Ροτόντα μετατράπηκε σε χριστιανική εκκλησία, ενώ κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Περιόδου μετατράπηκε σε τζαμί. Μην ξεχάσετε να θαυμάσετε τα μοναδικά στο είδος τους ψηφιδωτά του 4ου αιώνα μ.Χ. Η εικονογραφία χρονολογείται στις αρχές του 5ου αιώνα, αλλά σήμερα σώζονται μόνο οι εικόνες κάτω από τον θόλο της εκκλησίας.

Κάστρα και πύργος του Τριγωνίου

Τα κάστρα κατασκευάστηκαν ως οχυρώσεις της Θεσσαλονίκης από τα αρχαία χρόνια καθώς ήταν απόλυτη η ανάγκη για την προστασία της πόλης. Ο πύργος του Τριγωνίου είναι ο πιο διάσημος και εντυπωσιακός πύργος του τείχους. Χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα για να αποτρέψει μια εισβολή στην πόλη κατά τη διάρκεια μιας πολιορκίας. Είναι ένα μεγάλο έργο οχυρώσεων το οποίο κατασκεύασαν οι Τούρκοι μετά την κατάληψη της Θεσσαλονίκης το 1430. Στον πύργο του Τριγωνίου, που ονομάζεται επίσης "το μπαλκόνι της Θεσσαλονίκης", θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη μαγευτική και επιβλητική πανοραμική εικόνα της πόλης που αγκαλιάζει τη θάλασσα. Σε μια καθαρή μέρα θα μπορείτε να δείτε τον Όλυμπο που βρίσκεται σε απόσταση 150χλμ, χωρίς καμία δυσκολία.

Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου

Η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της πόλης και αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον προστάτη της Θεσσαλονίκης, τον Άγιο Δημήτριο. Χτίστηκε στα χαλάσματα των Ρωμαϊκών λουτρών το 313 μ.Χ. Καταστράφηκε στη μεγάλη πυρκαγιά του 1917 και ανακατασκευάστηκε το 1948. Η Κρύπτη στο ανατολικό μέρος της εκκλησίας, όπου ο Άγιος Δημήτριος βασανίστηκε και σκοτώθηκε από Ρωμαίους στρατιώτες, αποτελεί σήμερα ένα χώρο λατρείας.

Σημείο συνάντησης & διάρκεια

Ξενοδοχείο / Διαμέρισμα / Αεροδρόμιο / Λιμάνι

Διάρκεια: 4 ώρες

Πρόγραμμα
 • Σημείο παραλαβής στον Λευκό Πύργο
 • Από τον Λευκό Πύργο στα Κάστρα
 • Διάλειμμα για φωτογραφίες στην "Καμάρα"
 • Από τα Κάστρα στον Ναό του Αγίου Δημητρίου
 • Από τον Ναό του Αγίου Δημητρίου στο σημείο απόβασης/παράδοσης
Τι περιλαμβάνεται
 • Μεταφορά από και προς το σημείο αναχώρησης
 • Εμφιαλωμένο νερό
 • Κλιματιζόμενο όχημα
 • Wi-Fi στο όχημα
 • Ιδιωτική Μεταφορά
Εκτιμώμενο ποσό χρημάτων που πιθανόν να χρειαστείτε
 • 20-40 ευρώ / άτομο - Για οποιαδήποτε προσωπική δαπάνη, αγορά σουβενίρ, φαγητό ή ποτό.
 • Τα περισσότερα καταστήματα δέχονται επίσης πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.
Ξεναγός

Ο ξεναγός είναι προαιρετικός και δεν περιλαμβάνεται στην τιμή. Ωστόσο, μπορούμε να σας προτείνουμε έμπειρους ξεναγούς ανάλογα με τη γλώσσα που προτιμάτε. Ο ξεναγός πληρώνεται ξεχωριστά. Μη διστάσετε να ρωτήσετε για περισσότερες πληροφορίες.

Πρόσθετες πληροφορίες
 • Συνολική τιμή / ομάδα
 • Η επιβεβαίωση θα ληφθεί κατά την κράτηση
 • Δεν είναι προσβάσιμο για άτομα με κινητική αναπηρία
 • Διαθέσιμες θέσεις για βρέφη
 • Δεν συνιστάται για ταξιδιώτες με προβλήματα στην πλάτη
 • Δεν συνιστάται για έγκυες ταξιδιώτες
 • Δεν επιτρέπεται σε άτομα με καρδιακά προβλήματα ή άλλες σοβαρές ιατρικές παθήσεις
 • Οι περισσότεροι ταξιδιώτες μπορούν να συμμετάσχουν
 • Αυτή είναι μια ιδιωτική περιήγηση / δραστηριότητα.
 • Μόνο η ομάδα σας θα συμμετάσχει
Πολιτική ακύρωσης

Διαβάστε περισσότερα για την πολιτική ακύρωσης

Σημείωση

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν τα εισιτήρια εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φαγητό και ποτά.

από 120,00
Κράτηση
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση