Home » Ταξιδιωτικές υπηρεσίες » Φίλιπποι και Καβάλα – Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου

Φίλιπποι και Καβάλα - Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου

Μέχρι 50 επισκέπτες
8Ώρες

Περιγραφή

Προσφέρουμε μια ιδιωτική εκδρομή 8 ωρών στους Φιλίππους και την Καβάλα ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, με δυνατότητα επιλογής αγγλόφωνου οδηγού. Αναχωρώντας πρωινή ώρα, η πρώτη μας στάση θα είναι στην πόλη των Φιλίππων και στο βαπτιστήριο της Λυδίας, της πρώτης γυναίκας στην Ευρώπη που βαπτίστηκε ως χριστιανή. Αφού αφήσουμε τους Φιλίππους, θα επισκεφτούμε την όμορφη πόλη της Καβάλας. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Βήμα όπου ο Απόστολος Παύλος κήρυξε, τα εντυπωσιακά τόξα του υδραγωγείου και στη συνέχεια θα πάμε στην Παναγία και θα δούμε το Ιμαρέτ, την πλατεία Μοχάμεντ Άλι και το σπίτι του. Μπορείτε να απολαύσετε την τοπική κουζίνα σε ένα από τα εστιατόρια στην Καβάλα, πριν επιστρέψουμε.

Επιπλέον πληροφορίες

Τι να περιμένετε

ΦΙΛΙΠΠΟΙ
Οι Φίλιπποι ήταν μια αρχαία πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας, γνωστή και με το όνομα Κρηνίδες. Η ιστορία της πόλης ξεκινά το 360 π.Χ., όταν έρχονται άποικοι από τη Θάσο και θεμελιώνουν την πρώτη πόλη, τις Κρηνίδες. Όταν απειλήθηκαν από τους Θράκες το 356 π.Χ., αναζητούν τη βοήθεια του Φίλιππου Β', (πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου) ο οποίος, γνωρίζοντας την οικονομική και στρατηγική σημασία της, καταλαμβάνει την πόλη, την οχυρώνει και την μετονομάζει σε Φίλιπποι. Μετά την Μάχη των Φιλίππων το 42 π.Χ., η πόλη γίνεται ρωμαϊκή αποικία και αποκτά μεγάλη σημασία λόγω της κοντινής της θέσης στην οδό Εγνατία. Μια άλλη σημαντική περίοδος ήταν τα χρόνια 49 ή 50 μ.Χ., όταν ο Απόστολος Παύλος επισκέπτεται τους Φιλίππους και ιδρύει εκεί την πρώτη χριστιανική εκκλησία στην Ευρώπη. Αυτή η ενέργεια καθόρισε την πόλη ως μητρόπολη του χριστιανισμού. Κατά τη διάρκεια των Βυζαντινών χρόνων (963-969 μ.Χ.), η οχύρωση της πόλης ανακατασκευάζεται μαζί με τους πύργους και τα τείχη της ακροπόλεως της πόλης. Η ανασκαφή ξεκίνησε στους Φιλίππους το 1914, που πραγματοποιήθηκε από τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή. Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τόσο η Ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία όσο και η Αρχαιολογική Εταιρεία διεξήγαγαν συστηματικές ανασκαφές. Η αρχαιολογική έρευνα πραγματοποιείται ακόμα και σήμερα, από την Ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή. Τα ευρήματα από τις ανασκαφές εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Φιλίππων.

 exit bus filippoi kavala tours

 

ΚΑΒΑΛΑ

Η γεωγραφική της τοποθεσία, το φυσικό της λιμάνι και η γειτνίαση με το βουνό Παγγαίο καθιστούν την Καβάλα μια από τις παλαιότερες παραλιακές πόλεις της περιοχής, με τα ίχνη της να χάνονται στα βάθη της προϊστορίας. Σε αυτήν την πόλη ήρθε ο Απόστολος Παύλος για να διδάξει το μήνυμα του Χριστιανισμού για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 49 μ.Χ. και βάπτισε τη Λυδία, την πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή γυναίκα, στις όχθες του ποταμού Ζυγάκτη. Μέχρι το 1864, η Παλιά Πόλη περιοριζόταν στην τριγωνική χερσόνησο του λόφου της Καβάλας, η οποία αποτελούσε καθαυτή τη συνέχεια της αρχαίας Νεάπολης και της βυζαντινής Χριστούπολης. Μέσα σε αυτόν τον ίδιο χώρο, η ίδια πόλη εμφανίστηκε σε διαφορετικές εποχές, και με διαφορετικά ονόματα. Κάθε όνομα ήταν χαρακτηριστικό και αντιστοιχούσε σε μία ιστορική περίοδο. Νεάπολη στην αρχαιότητα, Χριστούπολη κατά τη διάρκεια της βυζαντινής περιόδου και Καβάλα στη σύγχρονη εποχή. Κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής περιόδου, η πόλη καταστράφηκε εξ ολοκλήρου για να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της και από τον 18ο αιώνα, ξαναγίνεται ένα σημαντικό εμπορικό λιμάνι, αποκτώντας την τρέχουσα, μοντέρνα εμφάνισή της.

 

Σημείο συνάντησης & διάρκεια

Ξενοδοχείο / Διαμέρισμα / Αεροδρόμιο / Λιμάνι

Διάρκεια: 8 ώρες

Πρόγραμμα

• Σημείο αναχώρησης προς τους Φιλίππους
• Από τους Φιλίππους προς τη Καβάλα
• Από τη Καβάλα προς το σημείο αποβίβασης

Τι περιλαμβάνεται
 • Μεταφορά από και προς το σημείο αναχώρησης
 • Εμφιαλωμένο νερό
 • Κλιματιζόμενο όχημα
 • Wi-Fi στο όχημα
 • Ιδιωτική Μεταφορά
Εκτιμώμενο ποσό χρημάτων που πιθανόν να χρειαστείτε
 • 20-40 ευρώ / άτομο - Για οποιαδήποτε προσωπική δαπάνη, αγορά σουβενίρ, φαγητό ή ποτό.
 • Τα περισσότερα καταστήματα δέχονται επίσης πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.
Ξεναγός

Ο ξεναγός είναι προαιρετικός και δεν περιλαμβάνεται στην τιμή. Ωστόσο, μπορούμε να σας προτείνουμε έμπειρους ξεναγούς ανάλογα με τη γλώσσα που προτιμάτε. Ο ξεναγός πληρώνεται ξεχωριστά. Μη διστάσετε να ρωτήσετε για περισσότερες πληροφορίες.

Πρόσθετες πληροφορίες
 • Συνολική τιμή / ομάδα
 • Η επιβεβαίωση θα ληφθεί κατά την κράτηση
 • Δεν είναι προσβάσιμο για άτομα με κινητική αναπηρία
 • Διαθέσιμες θέσεις για βρέφη
 • Δεν συνιστάται για ταξιδιώτες με προβλήματα στην πλάτη
 • Δεν συνιστάται για έγκυες ταξιδιώτες
 • Δεν επιτρέπεται σε άτομα με καρδιακά προβλήματα ή άλλες σοβαρές ιατρικές παθήσεις
 • Οι περισσότεροι ταξιδιώτες μπορούν να συμμετάσχουν
 • Αυτή είναι μια ιδιωτική περιήγηση / δραστηριότητα.
 • Μόνο η ομάδα σας θα συμμετάσχει
Πολιτική ακύρωσης

Διαβάστε περισσότερα για την πολιτική ακύρωσης

Σημείωση

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν τα εισιτήρια εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, φαγητό και ποτά.

από 220,00
Κράτηση
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση